Het virtuoze duo Anton Goudsmit en Mozes Rosenberg in de Brouwtoren
Het virtuoze duo Anton Goudsmit en Mozes Rosenberg in de Brouwtoren Foto: Vincent Lyons

Easter Jazz

maandag 1 april 2024 14:00 tot 23:00

Ook dit jaar is er weer Easter Jazz in Nijmegen Oost, met maar liefst 13 zeer gevarieerde acts. In zes café’s treden van ‘s middags tot bijna middernacht top jazzformaties op. 

Easter Jazz biedt de bezoeker de mogelijkheid deze muziek in al haar stijlen en facetten en te beluisteren op een laagdrempelige manier. Te zien en te horen zijn onder andere het duo van Anton Goudsmit en Mozes Rosenberg, de Nijmeegse topsaxofonist Kika Sprangers, zangeres Masha Bijlsma met gastsolist Ilja Reijngoud naast, zoals het hoort bij Easter Jazz, aanstormende jonge talenten.

Speciale aandacht verdient het programma vanaf 17.00 uur in café t Haantje, waar een eerbetoon aan de onlangs overleden Nijmeegse jazzpianist Ludo Doomernik wordt gebracht. Ludo heeft zich decennia lang ingezet voor de jazz in Nijmegen. Als muzikant in vele bands, docent op de HAN, pianodocent, bigbandleider en workshopleider en manusje van alles bij de Music Meeting. Op Easter Jazz brengen muzikanten waar hij zijn hele leven mee heeft gespeeld en gewerkt een ode aan Ludo. Dit gaat plaatsvinden in café t Haantje, waar einde van de middag als eerste Salt zal optreden. Dit is het laatste ensemble waar Ludo nog in speelde. ‘s Avonds treedt de Bigband Nijmegen op, waar Ludo jarenlang dirigent en inspirator van is geweest.

Jazzfestival ‘Easter Jazz (14.00-23.00 uur) bij Café Jos, Beij Ons, Brouwtoren, Glaswerk, De Kroon en ‘t Haantje. Meer info en voorverkoop op www.festivalsinoost.nl. 10 euro voor een passe-partout voor alle gelegenheden.