Marijke Teunissen Landschap
Marijke Teunissen Landschap Foto: Peter Schipperheijn

Expositie Annelies Reijers en Marijke Teunissen

zaterdag 6 april 2024 11:00 tot zondag 7 april 17:00

PERSINGEN - In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april is in het Kerkje van Persingen een tentoonstelling te zien met werken van Annelies Reijers en Marijke Teunissen. De werken van deze twee Nijmeegse kunstenaars (papierkunst en schilderijen) passen qua bevlogenheid, uniciteit en expressie goed bij elkaar en scheppen daarmee een bijzondere sfeer in het Kerkje. Open van 11.00 tot 17.00 uur. 

De objecten van Annelies Reijers ontstaan vanuit haar liefde voor papier als materiaal. Minutieus werkt zij aan de metamorfose van een boek tot een vorm. De combinatie van soorten papier en toegevoegde vormen als metalen cirkels of gebogen latten maken haar objecten bijzonder. Door haar ingrepen verliezen de boeken of bladzijden hun functie van leesvoer. Voortaan gaan zij verder als een object om bij weg te dromen, zeker bij de beleving van beweging die de Cerclé & Canoés teweeg brengen.

Marijke Teunissen maakt bij voorkeur grote schilderijen met acrylverf. Zij heeft daarin een eigen beeld- en vormtaal ontwikkeld. Wezenlijk daarbij is het spelen met kleur en licht. Verandering van de lichtval en kijkrichting kunnen de interpretatie veranderen, een uitdaging voor de kijker. Het overheersende motief in haar werk is stilstaan bij hetgeen een mens in zijn leven beleeft. Met kleur en vorm geeft zij uitdrukking aan menselijke emoties en drijfveren. Daarvoor creëert zij een eigen realiteit met meestal een ondertoon van optimisme.