Opperste concentratie.
Opperste concentratie. Foto:

Jeu de boules toernooi bij de Valkatties

zaterdag 11 mei 2024 13:00 tot 18:00

NIJMEGEN - Het Franse initiatief Nickel Nijmegen verzorgt zaterdag 11 mei voor de tweede maal een jeu de boules toernooi en wel bij en in samenwerking met de oudste jeu de boules vereniging van Nijmegen, de Valkatties. 

Van 13.00 tot 18.00 uur zijn alle Francofielen en Franstaligen van Nijmegen en omstreken (en andere belangstellenden) welkom bij de boulodrome aan de Goffertweg in Nijmegen om zich even in Frankrijk te wanen. Vrije inloop.

Het Franse spel, oorspronkelijk genaamd pétanque, is de afgelopen jaren in Nederland in populariteit gestegen. In Frankrijk wordt dit spel nog altijd actief gespeeld door alle generaties en is zeer populair in dorpen en wordt ook gespeeld op campings. De leden van de pétanque vereniging Valkatties staan klaar om dit spel aan iedereen te introduceren. Zin in een uitdaging? Schrijf je dan in voor het toernooi. 

Dit jaar zijn er voor de deelnemers van het toernooi lokale én typisch Franse prijzen te winnen. Inschrijven is mogelijk via de website www.nickelnijmegen.com of ter plekke (5,00 euro p.p.) 

Naast dat er pétanque gespeeld kan worden, kunnen de bezoekers nog meer proeven van de Franse cultuur. Zo staat er het op het menu borrelplanken van het Franse restaurant La Belle Excuse en de welbekende Ricard, volgens vele Fransen onmisbaar bij een potje pétanque. 

Zin om je Frans bij te spijkeren? Dan is dit het moment om met Franstaligen in gesprek te raken en je (Franse) netwerk in Nijmegen uit te breiden.

Nickel is sinds december 2022 in Nijmegen actief met het organiseren van activiteiten en evenementen voor Francofielen en Franstaligen. Het doel van het initiatief is laagdrempelige en toegankelijke activiteiten organiseren voor iedereen die zich in de Franse taal en/of cultuur kan vinden en waar mogelijk mensen met elkaar verbinden.

Het initiatief is hard op weg om een stichting te worden en het heeft als ambitie het eerste Franse festival in Nijmegen te organiseren.

www.nickelnijmegen.com

Instagram: Nickel Nijmegen

Facebook: Nickel Nijmegen