Auteurs Susan ter Horst en Maja Wannet.
Auteurs Susan ter Horst en Maja Wannet. Foto: Saskia Barendse

Boekpresentatie ‘Heb jij HET al gedaan?

donderdag 16 mei 2024 19:00

NIJMEGEN - De Nijmeegse seksuoloog Susan ter Horst en schrijfster Maja Wannet presenteren donderdag 16 mei ‘Heb jij HET al gedaan? Échte verhalen over de eerste keer seks’. 

De boekpresentatie is bij boekhandel Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat in Nijmegen, aanvang 19.00 uur. Na afloop is er een signeersessie. Graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl of tel. 024-3020130. 

In dit boek lees je ervaringsverhalen van allerlei mensen over hun eerste keer seks. De verhalen zijn persoonlijk en kwetsbaar. Van zinderende spanning en hilarische misverstanden tot verwarrende grensoverschrijdende situaties en alles daartussenin. Bij ieder verhaal geeft seksuoloog Susan uitleg, tips en verrassende oefeningen. 

Terwijl seks ons allemaal bezighoudt, praten we er weinig over. De auteurs vinden dit jammer, omdat je juist door ervaringen met elkaar te delen een realistischer beeld krijgt van seks. In een wereld waar perfectie en onrealistische verwachtingen de boventoon voeren, biedt dit boek een welkom geluid. Een eerste keer verloopt zelden vlekkeloos: geklungel en onhandigheid horen er bij. Het boek is primair bedoeld voor jongeren (13+), maar ook voor volwassenen leerzaam.

Als lezer word je meegenomen in die eerste momenten waarop seksualiteit ontdekt en afgetast wordt. Door het lezen van verhalen over anderen, ga je nadenken over jezelf en je eigen seksualiteit en hopelijk verlaagt het ook de drempel om eigen ervaringen eerlijk te delen. De kracht van dit boek ligt namelijk niet alleen in de verhalen die je leest, maar ook in de gesprekken die erop volgen.

Locatie