Robots in de bieb.
Robots in de bieb. Foto: Marcel Krijgsman

Biebrobots programmeren in de bieb

donderdag 2 mei 2024 10:00 tot 16:00

NIJMEGEN - In Bibliotheek MariĆ«nburg kunnen kinderen in de meivakantie kennis maken met biebrobots Bibi en Robin. In de Digi Proeftuin leren ze op donderdag 2 mei hoe ze deze robots kunnen besturen. Er zijn die dag twee workshops: voor kinderen van 6 tot 8 jaar, en van 8 tot 12 jaar. 

Wat kan een robot wel en wat niet? Hoe kun je een robot iets laten vertellen of een dansje laten doen? En hoe wordt robotica toegepast in het dagelijks leven? Allemaal dingen die kinderen in de meivakantie kunnen leren in de bieb. Ook gaan ze nadenken over de vraag of het fijn is dat er steeds meer robots zijn, of juist niet.

Op donderdag 2 mei van 10.00 tot 12.00 uur is er een workshop voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een workshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ouders/verzorgers mogen erbij blijven en meedoen, maar dat hoeft niet. Alleen voor kinderen is een kaartje nodig. Kaartjes kosten 3,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

Digi Proeftuin thuis

Liever in de meivakantie thuis aan de slag met digitaal spelmateriaal? Bij zes vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid (waaronder Bibliotheek Muntweg, Bibliotheek Groesbeek en Bibliotheek Beuningen) kun je als bibliotheeklid gratis Digi Toolkits lenen. Hiermee kunnen kinderen thuis robots programmeren, animatiefilmpjes maken of met een VR-bril een virtuele wereld ontdekken. Bekijk alle Digi Toolkits op www.obgz.nl/digitoolkit.