Dodenherdenking en Sunset March

zaterdag 4 mei 2024 19:45

NIJMEGEN - Ook dit jaar wordt door Stichting Sunset March op 4 mei een Dodenherdenking georganiseerd bij het Waalcrossing-monument op de Oosterhoutsedijk. Aansluitend bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de Sunset March.

Belangstellenden kunnen vanaf 19.45 uur verzamelen bij de vlaggenmasten en het Waalcrossing-monument onderaan de trappen van de Oversteek. U kunt deze locatie makkelijk wandelend of per fiets bereiken. De ceremonie start om 19.55 uur met om 20.00 uur twee minuten stilte voor de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en zij die daarna zijn gesneuveld tijdens vredesmissies. Aansluitend is er gelegenheid voor het leggen van bloemen bij het monument. Daarna spreekt Qader Shafiq, Afghaans vluchteling die in 2005 de Ien Dales prijs ontving en in 2019 werd uitgeroepen tot Nijmegenaar van het jaar. Hij is columnist en schrijver en bovenal verbinder van culturen.

Rond 20.20 uur is de ceremonie ten einde. Aansluitend kunt u zich begeven naar de zuidzijde van de brug de Oversteek om vanaf 21.05  uur in stilte mee te lopen met de Sunset March langs de 48 paren straatlantaarns die, in wandeltempo, één voor één aangaan. Twaalf minuten later bent u aan de noordzijde van de Waal, waar de Sunset March wordt afgesloten met 1 minuut stilte bij het Waalcrossing-monument.

www.sunsetmarch.nl