Smartlappen zingen in Groesbeek
Smartlappen zingen in Groesbeek Foto: Frank Vos

Tranendal tussen de Heuvels

donderdag 9 mei 2024 12:00 tot 12:00

GROESBEEK - Groesbeek wordt donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) weer gevuld met muziek en gezelligheid tijdens het veertiende Smartlappenfestival: Tranendal tussen de Heuvels.

Het festival biedt een podium aan vijftien koren en muziekgezelschappen uit heel Nederland, variërend van shanty- tot smartlappenkoren. De festiviteiten starten om 12.00 uur op het Marktplein met een optreden van het Groesbeekse Smartlappenkoor Ochaarm. Daarna verspreiden de koren zich over verschillende cafés, restaurants en andere locaties in het dorp, te herkennen aan de vrolijke roze ballonnen. Rond 17.00 uur komen alle koren weer samen op het Marktplein waar ze gezamenlijk met Ochaarm smartlappen laten klinken. 

Het feest gaat vervolgens verder met live optredens van bands zoals ‘The Triësto’s’ bij Hopmans op het Marktplein en bij diverse andere cafés zoals Eten en Drinken en De Comm.

Toegang tot het festival is gratis, maar om de kosten te dekken worden er kleurrijke ‘Smartlepkes’ verkocht, handgemaakt door de leden van Ochaarm. Voor 4,00 euro kun je het festival ondersteunen en dit unieke collector’s item bemachtigen. De winkels zijn geopend en is er een braderie. Flyers met het volledige programma en de locaties van de optredens zijn overal in het dorp verkrijgbaar.

www.tranendaltussendeheuvels.nl