Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
zaken

Zo maak je het terras van je horecazaak gezellig

Zakelijk

Als je in de horeca werkt dan weet je dat één ding heel belangrijk is: je gasten moeten het naar hun zin hebben. Dan is de kans groot dat ze terugkomen in plaats van naar de concurrent te gaan. Dat geldt niet alleen voor de bar en de zitjes in je zaak, maar ook zeker voor je terras. Een terras dat vol zit nodigt voorbijgangers uit om ook een tafeltje uit te zoeken. Want al die mensen zitten hier vast niet voor niets, dit is vast een goed terras. Maar hoe maak je jouw terras de nummer 1 stek voor een gezellige middag of avond? Daarvoor hoef je eigenlijk niet eens zo veel bijzonders te doen.

Comfortabele stoelen

Het klinkt als een open deur, maar comfortabele stoelen op je terras zijn een absolute must. Dat is zelfs nog belangrijker dan de horeca terrastafels. Een goede stoel waarin een gast lekker zit zonder zich ongemakkelijk te voelen zal ervoor zorgen dat hij graag wat langer blijft en dat er nog een rondje wordt besteld of een nagerecht na een hoofdmaaltijd of lunch. Zorg ervoor dat de stoelen zo min mogelijk wiebelen, want dat is zonder meer ergernis nummer 1 bij mensen die op een terras zitten. Let er dus op hoe en waar je je tafels en stoelen neerzet.

Geen last van de zon of de wind

Behalve dat je goed terrasmeubilair aanschaft bij leverancier Kaja, is het ook belangrijk om rekening te houden met het wisselvallige Hollandse weer. Als de wind vaak op het terras staat dan plaats je schermen om te voorkomen dat glazen omwaaien en je gasten voortdurend hun servet vast moeten houden omdat het anders op de grond belandt. Wil je dat je gasten niet meteen naar binnen moeten vluchten als het gaat regenen, zorg dan voor stevige en royale parasols die de regen even kunnen opvangen. Je gasten moeten als de zon uitbundig schijnt ook een plekje in de schaduw kunnen zoeken. Zeker oudere mensen en jonge kinderen kunnen vaak niet goed tegen de warmte. Wil je ze niet wegjagen als het een mooie dag is, dan zorg je voor voldoende schaduwplekken.

Houd insecten op afstand

Insecten kunnen een probleem vormen in bepaalde periodes. Zij komen vooral af op zoete drankjes, ijsjes een desserts. Dit is niet altijd te voorkomen. Je kunt ze op afstand proberen te houden met insectenlampen, maar die werken alleen als het donker is. Een citroenkaars op tafel wil muggen nog wel eens op afstand houden. Zorg in ieder geval dat je een tubetje insectenzalf voor het grijpen hebt liggen als een klant aangeeft te zijn gestoken. Je kunt, als er veel overlast van insecten is, werken met drinkgerei met een deksel en een rietje. Misschien wat kinderlijk, maar de kans dat er beestjes in het drankje belanden is in ieder geval een stuk kleiner.